Home

De prachtige plaatjes die voorbij komen op mijn wekelijkse route op de ATB door het bos staan in schril contrast met de verharde wereld om mij heen en de keiharde realiteit. Ik zag vanmorgen weer de peilingen, de PVV staat zorgwekkend hoog. Bovendien las ik dat Moszkowicz, partijleider van VoorNederland (VNL), bekend maakte dat hij aangifte gaat doen tegen het kabinet. Om zo een einde te maken aan het huidige beleid mbt het asiel en vluchtelingen beleid. In vind deze ontwikkelingen best een beetje beangstigend. 

Ik vroeg recent aan een fractie medewerker van de PVV, die in mijn ogen een zorgwekkende en tenenkrommende uitlating deed, om mijn zorgen te weerleggen. Misschien dat ik haar niet goed had begrepen. Ik vroeg het gewoon aardig en beleefd op Twitter. Ik kreeg geen rechtstreekse reactie maar ik werd in een reactie naar een ander beschreven als volgt: “Onder druk van eng links volk zal ik voor t eerst een tweet verwijderen. Willens en wetens een tweet fout uitleggen!! Engnekken”   

Ik kan me gewoon niet voorstellen dat alle mensen die voornemens zijn om te stemmen op de PVV ook daadwerkelijk willen wat Geert Wilders en dit soort van zijn fanatieke volgelingen willen. Maar misschien is Moszkowicz nog wel beangstigender, alles om de macht en om maar in de belangstelling te staan. Op zich zijn standpunten die grenzen aan het extreme einde van het politieke spectrum niet erg, zolang deze standpunten maar geen groot podium krijgen. Maar het tegendeel is waar, 37 zetels in de peilingen voor de PVV. 

Als moeder maak ik me zorgen. 

Ik was zestien jaar toen ik op de TT kermis in Assen was. Ineens was er een opstootje, voor we het wisten stonden we tussen vechtende jongeren. Gelukkig konden we zonder kleerscheuren ertussenuit komen. Als Wilders zijn zin krijgt zouden we destijds opgepakt zijn en berecht onder het volwassen recht. Omdat er sprake was van geweld zou mij bovendien ongeacht mijn kant van het verhaal een minimum straf te wachten staan. 

Verlagen van de leeftijdsgrens van het strafrecht van 18 naar 16, invoeren groepsaansprakelijkheid en minimumstraffen. Dat betekent geen begrip meer voor leeftijd, ontwikkelingsfase, mate van aansprakelijkheid. Was hij/zij de aanstichter, de meeloper, of juist de held die als enige wat deed om de misdraging van de groep te voorkomen. Als Wilders zijn krijgt is er geen nuance meer, daarbovenop agenten die overal preventief mogen fouilleren. Fleur Agema deed zelfs ooit de uitspraak: “in noodgevallen moet de politie met scherp schieten op jonge relschoppers “. Het zijn zo maar een paar standpunten van de PVV. 

Ik zou mijn kinderen bijna uit veiligheid opsluiten in huis….

“Je kan intolerantie alleen met intolerantie beantwoorden, het is niet anders, vrienden. Dat is misschien niet prettig, niet politiek correct. Maar als je niet wilt dat je zelf wordt opgegeten, zal je toch de ander moeten opeten.” Geert Wilders, NRC, 24 mei 2008

Als ik Wilders zijn advies opvolg dan zou ik dus een meldpunt moeten oprichten voor overlastgevende PVV’ ers. Hele capitels vol schrijven over de gevaren van de “Wildersnarisering” van onze samenleving. Kaartjes maken om te tonen waar ze allemaal wonen en eindigen met een kaartje van 2025 met alleen nog PVV’ers die dan overal wonen, ook in mijn wijk. Ik ga angst aanwakkeren met cijfers die ik gewoon ergens vandaag tover. 

Maar de “Wildersnaderisering van ons land” levert wel wat op. De grenzen lekker dicht, uit Europa, de gulden terug, de verkoop van de Antillen, geen cent meer naar ontwikkelingssamenwerking in welke vorm dan ook. Dan hebben we ook geen geldzorgen meer. ( waarmee we als land dan nog ons geld verdienen is me nog een beetje onduidelijk, maar dat kan één van de PVV stemmers me vast wel uitleggen. ) Ook hebben we dan héél veel extra handen aan het bed en heel veel meer blauw op straat. Overigens dat laatste is dan niet meer nodig, alle allochtonen en islamieten eruit gaan en de grenzen zijn gesloten, dan is er geen criminaliteit meer toch? 

Het lijkt steeds meer op een sprookje…en sprookjes zijn nooit echt

De harde realiteit is dat er vandaag wederom vluchtelingen verdronken zijn en daarvan was de ruim de helft baby of kind …