Home

Anders dan anders dat is het zeker, maar desondanks geniet ik daar waar kan. Zorgeloos op vakantie? Nee dat is het niet, misschien wel het meest verbonden met mijn werk dan ooit. Na maanden lang bijna 24/7 bezig te zijn met corona betekent vrij zijn niet dat het weg is. Sterker nog, het virus is en blijft onder ons en dat zal voorlopig zo blijven. Misschien komt het daardoor wel dat ik alles intenser beleef. Het is nog vroeg als ik het strand op loop. Een handjevol vissers, een paar mensen die hardlopen maar verder een leeg strand. In de vroege ochtend en de late avond is het strand verweg het mooist. Ik loop heerlijk in de waterlijn en geniet van de ochtend zon. Overdag loop ik dit jaar niet, is me te druk. Maar nu kom ik bijna niemand tegen.

In de verte zie ik bij de ingang van het strand, op de houten stijger een ouder echtpaar aankomen lopen. Zij loopt erg moeilijk, met een stok maar hij heeft haar stevig vast. Ze hebben beide hippe surfschoenen zie ik, wat leuk denk ik, ze gaan nog even bij de zee kijken. Ik schat ze zeker rond de 80 jaar. Maar ze gaan niet alleen kijken, de man stapt de stijger af en hij helpt daarna haar de afstap te maken. Dan volgen een paar lastige stappen in het mulle zand. Ik sta al klaar in de startblokken om ze te hulp te schieten mocht ze vallen. Maar heel rustig en behulpzaam helpt de man zijn vrouw en na een minuutje of twee hebben ze het hardere zand in de waterlijn bereikt en wandelden ze zichtbaar genietend weg. Ik voel een brok in mijn keel, zo klein kan groots geluk dus zijn, de gezondheid nog hebben om op het strand te kunnen lopen.

Later die dag zie ik even verderop wederom de drukte toenemen op het strand. Terwijl wij in alle rust en ruimte op datzelfde strand zitten, een kwestie van een kleine eindje lopen. We leven in onze eigen bubble op de camping, maar om me heen lijkt het leven op veel plekken weer in volle gang te zijn, alsof Corona niet meer bestaat. Ik volg het nieuws en maak me zorgen. Het maakt niet uit waar je ook bent, maar zorg voor afstand, zodat het echtpaar dat ik zag hopelijk nog vele jaren, dicht bij elkaar op het strand kan lopen.

✅ Eigen bubbel

✅ Vermijd drukte

✅ Hygiene zoals aanbevolen

✅ Ruim afstand

 

Nb Dit is vakantieblog deel 4,  deze blog is getikt op mijn telefoon, dus vergeef me de tik en andere foutjes.