Home

“Met alle diensten als sms en twitter is zo’n paal al ouderwets”, zei burgemeester Hoekstra. Dit citaat was te lezen in het DvhN en ging over het wel of niet plaatsen van een paal ten behoeve van het maandelijkse luchtalarm. Nou naar mijn mening zijn palen juist hartstikke in. Bijna iedereen doet aan paaldansen tegenwoordig, tenminste als ik de verhalen en geluiden in de media mag geloven. De gebruikers zitten vaak nog vastgeketend ook, dat levert gevaarlijke situaties op, in dat opzicht is een verrijdbare wagen wellicht veiliger inderdaad.

Maar ik dwaal af, terugkomend op het bericht rondom het luchtalarm en de vervangende SMS alerts. Niet iedereen heeft een mobiel naast zijn bed liggen toch?
Zeker de vrouwen in Nederland niet, hun nachtkastje ligt tegenwoordig vol met drie dikke boeken en allerlei elementen die bijdragen aan een verhoging van de intieme sfeer in menig relatie en ik begreep dat het niet om een knusse waxinelichtjes e.d. gaat. Tenminste als ik de verhalen en geluiden in de media wederom mag geloven. Vijftig Tinten Grijs, de literaire hit op dit moment. Nadat je de Libelle uit hebt en in de oven het resultaat van een nieuw kookrecept gaart, ga als je vrouw tegenwoordig lekker onderuit op de bank met een hartverwarmend boek.

Ik zal wel ouderwets zijn, maar zonder blikken of blozen een ultieme genot parel bestellen bij de postorder, levert toch wat aarzelingen op. Zul je net zien dat een bekende morgen de post doet. Maar het lijkt tegenwoordig heel gewoon dat je een extra plugje in je tas hebt. Ik altijd maar denken dat je die nodig had om een schilderijtje op te hangen, ik heb duidelijk last van vele tinten blond. Hype’s, ik heb er niet zoveel mee. Las je eerder een intiem romannetje op het strand, dan deed het je aanzien geen goed, laat ik maar zeggen, nu is het precies andersom.

Zelf Pauw en Witteman deden hun best om heel genuanceerd te praten over de hulp attributen die werden getoond (en het ging niet over een rollator o.i.d.). Want tegenwoordig kun je daar heel serieus over praten. De arme sint, de verlanglijstjes van menig vrouw zal wellicht zorgen voor rode konen boven zijn grijze baard. Een Google search naar “vijftig tinten grijs” zal hem wellicht op weg helpen om te begrijpen wat die vrouwen bedoelen met de term speeltjes op hun lijstjes. Ikzelf was zwaar teleurgesteld trouwens. Ik verwachtte George Clooney achtige prenten of het gedistingeerde grijs van Sean Connery bij de titel “vijftig tinten grijs”. Maar ik was zwaar teleurgesteld bij de zoek resultaten die Google opleverde, al zal de Sint dit waarschijnlijk dan weer wel kunnen waarderen.

Die arme sint, hij zal het wel druk krijgen

Ik zal dan wel ouderwets zijn, maar er is toch niks mis met gewoon een nieuwe pyjama, nieuwe sokken en gewoon een lekker luchtje, toch?