Home

Of ik wil like’n, om kans je maken voor een prijs?
“Lik je eigen kont”, zou mijn opa gezegd hebben. Hij was een eersteklas mopperaar die jaren doorbracht op de bank voor het raam, commentaar leverend op iedere voorbijganger.

Normaal afrekenen is er tegenwoordig niet meer bij, eerst moet je nog een lange vragenlijst door.
Heeft u een voordeel kaart?
Nee!
Wilt u een voordeelkaart?
Nee!
Echt niet?
“Nou doe dan maar”, zeg ik zwak dat ik ben. Ben ik van het gezeur af. Nog niet wetende dat er even “een paar” gegevens ingevuld moeten worden. Man man, ze vragen nog net niet naar mijn omvang en cup maat.

Na jaren lang zegeltjes likken is het digitaal sparen nu in. Winkelen met een klein elegant tasje is er niet meer bij. Ik sjouw me een breuk met 10 meter plastic cards, want die passen alleen in een grote tas. Maar al die plastics moeten wel gecompenseerd worden natuurlijk. Plastic puutjes, (ja, zo noemen we die hier) die mogen dus niet meer. Een in China in elkaar geknoopte verantwoorde rieten tas, dat mag dan weer wel.

Of ik wil sparen voor glazen, korting op toegangskaartjes, gogo ’s of voetbalkaartjes? Bij de slager spaar ik al 10 jaar voor een rollade, bij de bakker al 20 jaar voor een slagroomsnit. Als ik de kassa nader word ik al lichtelijk nerveus, welke kaart is het in deze winkel, bonuskaart, freebees, air, airmiles. Ook bij de snackbar kun je sparen, 5 jaar zegeltjes likken voor een frikadel. “Stop die maar in je hol”, roept mijn man altijd gekscherend tegen onze patatboer. Hij kan er nog wel om lachen, maar ik ga er echt gebukt onder…spaarblues is het het.

Ik ben mijn hele leven al aan het sparen voor de zilveren suikerschep van Douwe Egberts en nog niet genoeg punten. Dus ook in Zuid Frankrijk knip ik de punten eraf, netjes opbergen en er 1500 km mee naar huis rijden. Tja die 10 punten laat ik niet liggen natuurlijk.

Zegeltjeslikerdij, ook online ontkom je er niet meer aan.

Ik maar likken aan het scherm, bleek dat online toch anders te moeten. Daar lik je niet, maar daar like je. Geloof me, ik draai dubbele dagdiensten tegenwoordig. Alles wat een beetje hip is of in, dat moet je like’n. Dus je kijkt eerst rond. wat rond giet op de diverse digitale kanoalen. Like’n je vrienden het? Dan like jij het ook. En als iemand bij jouw like’d dan like jij weer dat je dat like’d.

Maar goed dat die ouderwetse zegeltjes vervangen zijn, anders dan likten we elkaar dus de heule dag af, dat is ook al zowat…

20130112-221211.jpg

One thought on “Zegeltjelikerderij

  1. reageer ik al nooit op je blogs, maar ik zie nu dat die ook geliked kunnen worden……..
    ha en bij ons hebben we zelfs een stempelkaart bij de apotheek……

Reacties zijn gesloten.