Home

Gezellig op de Route Soleil deel 3.

Op de route soleil en camping is het echt een ding, wie heeft de langste thule? Er blijkt een zekere hiërarchie te bestaan in soorten en maten dakkoffers, ook wel genoemd schoonmoederbak.

Je bent echt De Sjors als je een bij je automerk passende dakkoffer hebt. En je bent De Sjaak als je gewoon een universeel bakkie op je dak hebt liggen.

Ook aan de manier van vastzetten kun je veel afleiden over de man in kwestie. Je hebt altijd de zekere voor het onzeker mannen, die gooien er nog een spanbandje overheen.

Of neem de auto, of vaker nog een busje die niet eens een dakkoffer nodig hebben. Echte mannen zijn dat, pure macramé technieken waarmee zij huis en haard verplaatsen op het dak.

Je hebt ook de ontkennende mannen, die hebben ruimte zat in hun auto en hoeven niet zo’n lawaai ding boven hun kop. Alleen wel zielig dat je hun kinderen altijd met de wangetjes geplet tegen het raam ziet als je voorbij rijdt, met hun auto prop en prop vol.

Maar de George Clooney’s in deze kwestie zijn toch de mannen die hun skibak gebruiken zodat daarnaast nog hun mountainbike op het dak kan. Stel je eens voor de spierkracht die nodig is om die peperdure ATB op het dak te pleuren.

De mannen die de fietsen aan het achterraam hangen dalen daarbij dan ook weer in aanzien. Helemaal als er zo’n zielig snel geschreven nummerborden aan vast wordt geplakt.

En de helden onder ons, die laten gewoon de deuren los als het niet past.

Nb Dit een telefoonblog, vergeef me dus de typefouten 😉

IMG_6942.JPG