Home

Deze blog zou eigenlijk moeten gaan over de nieuwe rage van de hoover-boards op de camping. Ik schreef er eerder al over. Het zou een mooi verhaal zijn geweest over de hele dure Audi van de buurman. Je voelt het wel aankomen. Een groepje Franse jongens aan het ouwehoeren met een hooverboard, indruk maken op de meisjes. Met wat toevoegde accessoires worden de boards omgebouwd tot een soort mini-cart te besturen door gewicht verplaatsing. Ronde na ronde racen ze voorbij maar dan gaat het mis.

Ik schrik zo dat ik bijna mijn Franse wijntje omstoot als we tegen 22.30 uur ‘une enormes knal’ horen en vervolgens veel gelach. De groep jongens komt niet meer bij van het lachen, hilariteit alom. Het lachen vergaat ze al snel als ze door de wild gebarende buurman duidelijk wordt gemaakt hoe duur de betreffende auto wel niet is! Ik hoor de buurman emotioneel snikkend uitleggen dat zijn auto pas ‘trois mois’ oud is en hoe hard hij er wel niet voor gewerkt heeft. In plaats van stoer tienergedrag met omgekeerde petjes enzo staat de groep inmiddels beteuterd te kijken. Het doet er natuurlijk niet toe hoe duur, ook al koste de auto een miljoen, risico van het kamperen. Kunnen de jongens ook niet helpen.

Uiteindelijk ontaard het in veel emotie met druk gebarend schreeuwen zoals ze dat in het zuiden doen. Er volgt een half uur discussie in gebrekkig Frans en Engels met alle ouders er inmiddels bij. Inclusief de stoere security man die de rust probeert te bewaren. Voordat ik er erg in heb, word ik ineens als getuige opgevoerd. ‘De neighbour saw everything’ hoor ik de buurman in bar slecht  Engels -met zwaar Haags accent- zeggen. Gelukkig wordt verder escaleren op de zwoele warme zomeravond voorkomen en komt er een tussen-oplossing. Bij daglicht wordt de schade opnieuw bekeken en worden de gegevens uitgewisseld. De indrukwekkend uitziende security -een soort Sylvester Stallone in zijn top jaren- beschikt duidelijk ook over goede communicatieve vaardigheden. Zo zie je maar weer mannelijk stoer en slim zijn kan soms best samen gaan.

Ik blijf me overigens verbazen hoe emotioneel betrokken sommige mannen bij hun auto zijn. Nauwelijks reactie bij een huilend kind met schram op de knie. Maar owee als er een mini krasje op de auto komt. Zoals het SIRE spotje het al zegt. De mannen moeten weer thuiskomen met krassen op de auto! Niks parkeersensoren en cruise control, gewoon parkeren op gevoel en de voeten gewoon op de pedalen. Geen airco, maar bezwete mannen met ontbloot lijf die de verkoeling zelf opzoeken. Met open ramen door een dikke plas heen raggen en thuiskomen met de modderspetters in hun gezicht.

In plaats van mannen die hun auto ‘aankleden’ met een beschermende hoes. Stel je voor dat ie vies wordt door een beetje stof of vliegjes. Het ligt dus niet aan het gebrek aan mannelijke leraren voor de klas, maar aan de auto industrie. Er moeten gewoon weer stoere auto’s worden gemaakt die alleen maar mooier worden van een kras of een deuk!

Maar in plaats van een blog over het bizarre campingleven gaat het over een hampel-lige blonde vrouw die mee deed aan de fitness camping hype. Dapper liep ik twee maal daags een stevige strandwandeling, stretchte ik netjes in de douche en zorgde ik keurig voor wisselligging op het luchtmatras. Het heeft echter niet mogen baten, krak! Une enormus crackelé in de la zone au mon derrière. Als ik ineenzak naast het weinig houvast biedende campingtafeltje kan ik niet anders dan op handen en voeten kruipen naar het strandluchtbed wat ik op haalbare afstand zie liggen. Klote rug!

Even geen zeezicht, maar liggend op de grond met enkel zicht op de caravan van de buren en een streepje blauwe lucht. Op naar het volgende camping verhaal met hopelijk snel weer zeezicht.

Nb Dit is vakantie blog deel 6. Deze blogs ijn getikt op mijn telefoon, (deze zelfs liggend ;- ) dus vergeef me de tik- en andere foutjes.

Vakantie blog deel 1 Vakantiecrisis

Vakantie crisis

Vakantie blog deel 2 Inpakstress

Inpakstress

Vakantie blog deel 3 Route Soleil

Route du Soleil

Vakantie blog deel 4 Waar zijn de echte mannen gebleven? http://www.biancahabing.nl/blond-denken/waar-zijn-de-echte-mannen-gebleven/

Vakantie blog 5 Vakantie fitness

Vakantie fitness