Home

Ze noemen me inmiddels Bianca Hasselhoff op de camping, na mijn eerdere sprint actie in bikini op het strand. Maar het maakt me niet uit, er moet toch iemand zijn die nog een beetje oplet. Goddank vertoeven we op een bewaakt stand waar de Franse Baywatch op ons let, anders zou ik helemaal geen seconde rustig zitten. Ik ga me zoals afgesproken niet ergeren dit jaar, maar hoe kun je nu een klein kind een zo’n klein zwembandje om doen dat deze strak om de middel blijft zitten. Daarmee verandert het kind in een tuimelaar in het water en met een beetje pech met de beentjes boven. Ik kan het dan gewoon niet laten om me ermee te bemoeien: “C’est dangereuses, tu moeten vous enfant bandjes om doen, pour le armen”, wijs ik gebarend, als ik net even niet op de Franse woorden kan komen die ik nodig heb.

Ze antwoord al snel: “merci”, gewoon om van me af te zijn, dat heb ik allang in de gaten. Ik heb uiteraard geen vooroordelen op basis van uiterlijk. Maar arm kind, deze moeder lijkt me een echte Chanel-bitch met bijpassende Louis vlut-tas. Ze is drukker bezig met haar outfit met matchende strandtas dan dat ze op haar kind let. En hoezo alles bijpassend, daar zou ik me nooit druk over maken 😉 Typisch zo’n type vrouw die de blender en de gastendoekjes mee neemt na een relatiebreuk. Maar ik laat het natuurlijk niet aankomen op een ordinaire fittie op het strand. Ik glimlach en wens ze een: “Bon après-midi sur la plage”.

Als ik even later net de kont aan de stoel heb zie ik vervolgens een patserige gast vol met tatoeages het water in rennen. Stoer begint hij aan de borstcrawl in een poging de eerste golven-linie door te komen. Terwijl dat juist niet handig is, nu er een stevige aflandige wind staat. Sukkel! Ik voorspel dat de reddingsbrigade er nog wel aan te pas moeten komen. Hij komt nog niet tot aan de tweede boei, dan heeft hij zijn in de sportschool getrainde spieren al volledig opgeblazen. Het is zo’n typisch gebakkenlucht man zonder enige ruggengraat. Het tegenovergestelde van Maarten van der Weijden, u begrijpt wel wat ik bedoel. En ja hoor, daar gaan ze al en het duurt niet lang of hij wordt opgepikt door de reddingsbrigade. Gaat hij ook nog zogenaamd stoer hangend aan de boot terug met een big smile op zijn smoel. Typisch zo’n kop om op te tikken, maar dat mag ik niet hardop zeggen natuurlijk. Ik geniet deze vakantie alleen maar.

Het wordt tijd om me te ontspannen. Ik slaap nooit op het stand maar misschien moet ik ook een keer mijn ogen dicht doen. Ik durf het niet aan om op de rug te liggen, dan valt mijn mond natuurlijk open en met een beetje pech snurk ik ook nog. Dus probeer ik zo elegant mogelijk op mijn buik te gaan liggen. Nadat ik het zand een beetje heb voorgevormd voor alle hobbels en bobbels. Maar uiteindelijk lig ik dan. “Pfff wat heet”, denk ik, terwijl ik nog geen 30 seconden lig. Ik vang zo plat op de grond natuurlijk geen wind. Maar waarachtig na een paar minuten lukt het me toch om te ontspannen, ik soezel gewoon een beetje weg. Ik slaap bijna en ineens is er een oorverdovend lawaai. Ik spring van schrik wel drie meter op. Ik zie een straaljager die loodrecht naar beneden vliegt. Ik sla van de schrik mijn hand voor mijn mond, ‘die gaat neerstorten”, denk ik.

Ik wil het net wederom op rennen gaan zetten, maar ik zie dat iedereen om me heen volkomen rustig staat te kijken. Naar hoe het vliegtuig vlak boven de grond de neus weer optrekt en vervolgens weer loodrecht naar boven vliegt om vervolgens al roterende als een kurkentrekker weer langs ons heen te scheren. Vol opluchting besef ik me dat dit een oefening is ofzo. Deze piloot overtreft de Fly bye van Tom Cruise in Top Gun aan alle kanten. Het bleek uiteindelijk een voorproefje van de volgende dag. Toen verslikte ik me in de koffie toen acht toestellen van de la Patrouille de France na een indrukwekkende vliegshow nog even met een Fly bye over ons heen scheerden,

Nb  Dit is vakantie blog deel 4. Deze blog is getikt op mijn telefoon, dus vergeef me de tik- en andere foutjes. De andere blogs lees je op www.biancahabing.nl

Foto met dank aan Christine Brandani