Home

Sil vous plait, un pain, une baguette, et deux croissant. Je zou denken dat de maaltijd bereiden op de Franse camping pure romantiek is. Betreffende het ontbijt zit daar overigens nog een kleine kern van waarheid in. Maar aan de andere kant nadat je de gene hebt overwonnen om in je ponnegie met je duffe kop over de camping te lopen en alle ochtendgeluiden in het toiletgebouw tot je zijn gekomen ben je in één slag weer ontnuchterd van de Franse ochtend charme. Daarom doe ik ook zo mijn best, om te proberen middels een geruit kleedje, gezellig bloemig servies, een krantje, de betoverende ontbijtsfeer vast te houden.

Maar gedurende de dag veranderd de sfeer rondom de maaltijdbereiding, die zijn hoogtepunt bereikt als de skottelbraai’s in de avond aan gaan. Van een zacht vrouwelijk begin eindigt de dag in mannelijk testosteron gedrag. Het heeft vast te maken met de grote rondingen van het populaire woktoestel, want je ziet uitsluitend mannen er achter staan. Net zoiets als bij de BBQ denk ik. Het mannelijk jacht instinct komt op de één of andere manier boven. De inhoud van wok is alles bepalend voor de hiërarchie onder de braaiers, het liefst grote stukk’n vlees. Dan komen er jaloerse blikken van de buurman die de opdracht heeft gekregen een paar pannekoekies te gaan bakken, de stumper.

Maar wat bijna niemand weet, is dat voorafgaand aan deze concurrent kokkerel sessies de vrouwen het voorbereidende werk doen.
Na het ontbijt begin ik al met vlees snijden, marineren met verse kruiden, olie, knoflook en vervolgens kant en klaar in de koelkast leggen. Daarna het snipperen van een uitje, paprika, champignons, aubergine, allemaal keurig in zakjes. Daarbovenop in de avond als hij staat de wokken, sla wassen en opnieuw snijden en snipperen van alle ingrediënten van de salade. Maar ik geloof dat we al dat voorwerk ook maar niet moeten verklappen, gewoon het spel meespelen.

Een groepje late strandgangers loopt voorbij, net zoals iedere avond komen ze even kijken wat er in onze skottel ligt. Stoere kreten worden uitgewisseld over hoe makkelijk de vrouwen het wel niet hebben omdat de mannen koken. Vervolgens proosten ze met een biertje in de hand. Ik kijk glimlachend toe, mooi toch hoe bepaalde instincten intact blijven 🙂

IMG_7340.JPG

Blog: op de camping deel 4

Nb dit blogje is wederom getypt op mijn aaifoontje, even over de typefoutjes heen lezen dus.