Home

Ik neem toch aan dat onze burgemeester vanavond een bijeenkomst organiseert, waar wij getroffenen door het winterweer hopelijk de nazorg ontvangen die we verdienen. Ik ga er toch vanuit dat er al kamervragen gesteld zijn? Vanavond massaal een stille tocht stel ik voor, we ontberen de kou en hand in hand is het tijd om op te staan tegen dit witte geweld. Geschokt ben ik, er was niet eens een weer-of verkeersalarm uitgegaan. Slechts een code geel, terwijl de vlokken in alle rust naar beneden dwarrelden en voor levensgevaarlijke situaties zorgden. Heel Nederland ontwricht is, dit kan niet langer zo.

In Afrika daar kunnen ze het wel, daar voorspellen ze droogte, grote droogte, zo erg dat er zelfs doden kunnen vallen. Helaas daar komen de voorspellingen wel uit.

We hebben als burger toch recht op een beetje zorg van de overheid? Er had op zijn minst een sms alert uit kunnen gaan. Kijk in de sneeuwlanden redden ze zich prima met een paar decimeter sneeuw, maar wij zijn geen sneeuwland, we zijn een waterland. Water kunnen we ten minste managen, maar sneeuw dat is iets heel anders dan water natuurlijk. Ik moet tegenwoordig zelf dus maar bedenken dat ik mijn ramen moet krabben? Niets hoorde ik daarover, schande.
Waarom zijn er nog geen automatische ontdooiers trouwens, die ingeschakeld wordt zodra mijn wekker gaat. Verwarmde snelwegen, waar zijn ze? We kunnen toch wel iets in de ozonlaag stoppen om al die witte rotzooi om te zetten in regen voor de woestijn? We zijn toch een kenniseconomie?

Maar kom op nou mensen, een paar dagen in het jaar sneeuwt het, gezien ons overvolle wegennet en een halvering van de treinen is het dan ook niet zo gek dat we vastlopen. Dat vraagt om aanpassing, een beetje improviseren. Dus niet alle energie steken in het opzoeken van het nummer van het meldpunt: “overlast sneeuw”. Of de huid van die KNMI jongens en meiden wederom vol schelden. Ook geen verslaggever op iedere kilometer van de file die vol emotie onze huiskamers binnenkomt. Overigens kan het aan de ANWB al helemaal niet liggen, zij adviseren altijd al ten alle tijd gewoon thuis te blijven.

Waar is ons gevoel voor avontuur gebleven?

Toch geweldig 1000 km file.
Dat is eigelijk de moeite niet waard. In 2008 had ons wegennet een lengte van 136.000 km, dus de file betrof nog minder dan een 1% van ons wegennet. Waar hebben we het over dus. Maar ik geef toe toen ik ook Gerri Eickhof verslag zag doen, zakte mij de moed in de schoenen, het is dus toch een ramp op nationaal nivo.

We zijn definitief door het ijs gezakt.
Het zover, ons aanpassingsvermogen tegen een klein beetje ongemak is weg ge-evolutie-oneerd.

Het mopper-en zeur-gen lijkt helaas dubbel doorgegeven, ook aan mij. Maar ik mag dat, ik ben een beroepsmopperaar. Zwaar erfelijk belast bovendien, die zich doodergert aan al die amateurs die ook maar een beetje overal hun gemopper over niks ten tonele spreiden.

Nb.
Binnenkort kunt u hier de armbandjes bestellen “tegen wit geweld”.

20130115-165817.jpg

One thought on “Sta ook op tegen Wit geweld.

  1. En straks het elfstedenterrorisme dat ongevraagd de radio en tv komt vervuilen middels blatende verslaggevers en tot deskundig omgedoopte waterkantbewoners.

Reacties zijn gesloten.