Home

Terwijl ik volop in de survival modus verkeer en mijn belangrijkste uitdaging van de dag is – hoe kom ik bij het toilet of douche- speelt in Nederland de gender-neutraal aanspreekcultuur discussie. Geloof me als de NS, meneer/mevrouw had vervangen door beste reizigers zonder aankondiging dan had ik het niet eens gemerkt.

In de staat waarin ik nu ben- nauwelijks 10 meter kunnen lopen door rugpijn- ben bovendien al blij met ieder toilet in de buurt, al was het voor aliens. Wel ga ik op dit moment ook het liefs zo neutraal mogelijk over de camping, geen gezicht zoals ik me moet voortbewegen. Als een soort van Drents blonde quasimodo beweeg ik me al tijgerend vanaf het luchtbed naar het toilet.

Vanaf de grond bekijk je de wereld überhaupt anders. Zo besef ik me dat op de camping de meeste ‘problemen’ geen probleem zijn. Alle nationaliteiten, alle mensen in welke vorm dan ook, leven gemoedelijk samen. Op het strand varieert het van volledig bedekte lichamen tot bloter dan bloot. Dik, dun, getatoeëerd, met of zonder handicap, mooi of minder mooi, geen enkel probleem. Ik ben altijd wel in voor een vette discussie, maar soms zijn ze gewoon overbodig.

Ik vind ‘beste reizigers’ ook veel vriendelijker klinken dan dat ge-meneer en ge-mevrouw. Hoevaak moet je niet volledig onzinnig invullen of je een man of vrouw bent. In geval van reizen en tal van andere zaken ook volledig overbodig. Dus ik snap de ware volksopstand niet helemaal. In de meeste gevallen stamt dat onderscheid maken nog uit de traditionele samenleving waarin man of vrouw zijn of de burgerlijke staat nog een werkelijk verschil maakte. Nog helemaal niet zo lang geleden werd je als getrouwde vrouw niet geacht te werken. Mijn ouders trouwden versneld, anders kregen ze geen woning. Gelukkig zijn we van veel van die waanzin verlost. Dus waarom spastisch doen over de voornemens van gemeente Amsterdam en de NS. Gewoon doen zonder dramatisch te worden, dat is ook weer niet nodig.

Ik mijn visie zijn we allemaal gelijkwaardig, maar goddank zijn we bovenal ook verschillend. Dat maakt de samenleving juist mooi! Niet iedereen past in een hokje hoe makkelijk we dat misschien ook vinden.

Overigens soms zijn hokjes gewoon een feit. Iemand attendeerde mij, na mijn vorig blog, dat de parkeersensoren speciaal voor vrouwen zijn uitgevonden en dat moet ik beamen. Zonder sensoren ben ik gewoon blind in de auto. Zo kunnen vrouwen ook geen manoeuvre aanwijzigingen geven. Een grote camper die op aanwijzingen van de vrouw de kampeerplek op moet rijden, dat gaat altijd mis! 1. Ze gaat op een plek staan waar hij haar niet ziet in de achteruitkijkspiegel. 2. Ze geeft met volledig onbegrijpelijke handgebaren aan hoeveel ruimte er NIET is. 3. Ze loopt boos weg als hij er wat van zegt.

En op de camping is de skottelbraai exclusief voorbehouden aan het hokje man! Dat verklaard misschien ook wel de achteruitgang van het zaad van de westerse man. Al die warmte op kruishoogte dat kan gewoon niet goed zijn. Al lijkt het hun gevoel van mannelijkheid wel goed te te doen. Ze voelen zich allemaal Gordon Ramsey en de koning te rijk met altijd een koel biertje erbij in de hand. Overigens is het vaak de vrouw die al het snij-en snipperwerk al heeft gedaan, vlees in de marinade etc. Feitelijk hoeft het alleen maar warm. Maar toch is dat wokken op de camping een bijna een heroïsche daad van de man. Papa dat is de man die het vlees bakt op de skottelbraai!

Net als de gril-masters en die mannen die opgewonden raken van zo’n Big Green Egg. Dat is geen barbecuen maar ‘een beleving’, als ik ze moet geloven, wat een onzin. Koken is koken, bakken is bakken. Ik vind dat het afgelopen moet zijn. Dat ANWB-koken en die hype van buitenkook-belevenissen vormen eigenlijk gewoon een bedreiging voor de samenleving. Was het eerst de caravan-mover al, nu weer de volledig mannelijk en niet gender neurale skottelbraai!

Nb Dit is vakantie blog deel 7 Deze blogs ijn getikt op mijn telefoon, (deze zelfs liggend ;- ) dus vergeef me de tik- en andere foutjes.

Vakantie Blog deel 1 Vakantiecrisis

Vakantie crisis

Vakantie blog deel 2 Inpakstress

Inpakstress

Vakantie blog deel 3 Route Soleil

Route du Soleil

Vakantie blog deel 4 Waar zijn de echte mannen gebleven? http://www.biancahabing.nl/blond-denken/waar-zijn-de-echte-mannen-gebleven/

Vakantie blog 5: Vakantie fitness

Vakantie fitness

Vakantie blog 6: Une enormes knal

Une enormes knal!

 

One thought on “Skottelbraai=man

Reacties zijn gesloten.