Home

Nadat ik op het strand bijna brandwonden heb opgelopen onder mijn voeten door het hete zand, mijn huid prikt van het zout en zand, wacht de ultieme beloning, douchen op de camping.

Aangezien ik al kampeer vanaf mijn babytijd kun je me gerust een expert noemen. Nu, na jaren van doorontwikkeling heb ik hem dan eindelijk, de ultieme douchetas, zelf gemaakt van 2 tassen.
U heeft nodig: twee willekeurige shoppers (ze moeten natuurlijk wel een beetje bij elkaar passen mbt kleur en vergeet de match niet met uw kampeer uitrusting). Verder nodig, twee washandjes en engelengeduld 🙂 en dan heb je de perfecte douchetas.

Want de grootste uitdaging op de camping is met douchen. Je moet alles gescheiden houden. Schoon en droog altijd scheiden van nat en smerig. Uitgangspunt, alles in de douche is vies. Dus niets mag de grond of andere staande oppervlakken raken. Dit geldt zowel voor je spullen als je lijf vol met zand en zout. Dus bikini oet manouvreren zonder teveel te bukken zodat je geen wanden raakt. Als een waar slangenmeisje stroep ik dat ding van mien lief. Grondig uitspoelen en dan, in vakje één van de douchetas. Dan shampoo uit washandje één pakken, en even later de cremespoeling uit washandje twee. En altijd, altijd als ik net met mijn ogen dicht en mijn kop vol shampoo sta houdt de waterstraal op. En dan moet ik vervolgens op de tast als een 007 bondmeisje die drukknop weer zoeken en vervolgens op tijd wegspringen, want de eerste stralen zijn altijd steenkoud of loeiheet. Intussen zijn en blijven mijn slippers aan, onder geen beding op blote voeten op de grond in de douche.

Hoe ik vervolgens ook nog zorg moet dragen voor zijde zachte benen en na afdrogen de kleding uit het droge vak twee aantrek laat ik dan ook graag aan jullie verbeelding over. Topsport is er niets bij. Dan handdoek om de kop wikkelen, check check dubbel check en snel de douche uit en hopen dat niemand me ziet als ik skiënd op mijn slippers angstvallig probeer om niet onderuit te gaan op de ultragladde vloer. Dan eindelijk ik ben ik weer buiten.

Goddank de plek om haar te föhnen is ook buiten. Na drogen en mijn haar in ’n knoetje, dagcrèmpie op, ga ik vervolgens net zo bezweet weer terug naar de vouwwagen als toen ik heen ging 😉

Blog: Op de camping deel 2

IMG_7257.JPG

2 thoughts on “Op de camping douchen

  1. Wat gaaf dat je zo’n oplossing hebt bedacht! Afgelopen vakantie heb ik ook weer ervaren hoe lasig het douchen op een camping is, misschien moet ik ook maar zo’n tas maken! 🙂

Reacties zijn gesloten.