Home

Ik leerde ooit in een training, de KOP DICHT regel. Soms moet je gewoon even je kop dicht houden, de beste reactie die je soms kunt geven. Als er iets gebeurd wat mij raakt, ben ik soms snel geneigd om vanuit mijn reflex te reageren. Soms is dat goed, in extreme gevallen zelfs nodig om te overleven. Maar soms moet je ook gewoon je kop dicht houden. Het geeft mij altijd even tijd om na te nadenken om terug te komen bij datgene waar het werkelijk om gaat. Want te vaak gaan discussies al snel over bijzaken.

Soms lukt het me de regel toe te passen en soms ook niet. Toen ik de tweet van Henk Krol gisteravond voorbij zag komen dacht ik alleen maar, KOP DICHT BIANCA. Niet reageren, denk na. Dat dichtbij betrokkenen in hun reflex reageerden kan ik me dus ook volledig voorstellen. Ik zou dat ook zeker weten hebben gedaan. Bovendien weet ik niet of het ik het bij “ZAK” had kunnen houden.

Vandaag las ik dat Henk Krol meer nuance nodig had, hij lichtte zijn tweet toe bij Omroep Brabant. Ehhh nuance niet mogelijk in 140 tekens? Alle nuance had Henk kunnen leggen in 0 tekens….gewoon KOP DICHT. 

Vandaag vroeg Henk Krol aan mij om na te denken. Want de NPO op zwart dat kan niet volgens hem en vele anderen vandaag. Zouden al die mensen zich beseffen dat er meer nieuwskanalen zijn dan alleen TV? Dat er ook nog radio is en niet te vergeten de nieuwe media. Maar het allerbelangrijkste, we hebben regionale zenders!! Onze regionale zenders zijn de beste back-up die je kunt hebben. Bovendien zij zijn al ingericht om als rampen- of calamiteitenzender te functioneren en hebben er ervaring in. 

Wel fijn te lezen overigens dat Henk het “ons” die reageerden niet kwalijk neemt. En nee ik ga hier niet op reageren, ik hou mijn Kop Dicht. Tot slot moet ik het ook een beetje opnemen voor Henk Krol, hij is niet de enige die zijn kop niet dicht kan houden. Het is mij ook weer niet helemaal gelukt…

IMG_3317