Home

Al ver voor vertrek hadden we het over de vakantie. Omdat het lang onzeker was of we wel op vakantie zouden gaan i.v.m het coronavirus besloten we in ieder geval de voorpret te maximaliseren met een wedstrijd. Ook als we niet zouden gaan, dan hadden we in ieder geval de voorpret gehad. 😊

Iedereen die kampeert kent wel die druk-douchekoppen. Als je gelukt hebt dan heb je 30 seconden achtereen water, maar bij pech dan moet je iedere 10 seconden weer opnieuw de knop indrukken. Zul je altijd zien, sta je net met je haar vol shampoo gaat de douche weer uit. Dan sta je dan met je ogen dicht en moet je op de tast weer die doucheknop vinden, hoogst ongemakkelijk. Dus de opdracht was: ontwerp een automatische-douche-indrukknop-machine. We zouden beoordeelt worden op ontwerp, gebruiksgemak, kosten, etc. en uiteraard functionaliteit.

Dus het hele voorjaar en de zomer was ik regelmatig te vinden in de bouwmarkt. En ik niet alleen onze hele gezin was vol in de wedstrijd. Regelmatig werden hints gedeeld via de gezins-app. Ik werd steeds ongeruster, dit win ik nooit. Ik zag namelijk heel wat ambachtswerk en proffesioneel materiaal voorbij komen. Heel lang zat ik in een tunnelvisie van zuignap-opties. Maar gezien de iets ruwere natuurstenen afwerking van de douches twijfelde ik of het wel zou werken. Na diverse prototypes gemaakt te hebben stapte ik over op een ander concept. Ik zag ineens potentie in een setje kabelbinders van Klittenband. 

Eenmaal op de camping dus gewapend met douchetas en een setje kabelbinders naar de douche. “Waar is jouw uitvinding? “, vroeg de rest. “In mijn tas”, zei ik. “Maar we zien niks”. “Dat klopt zei ik”, breed grijnzend.  Ik had er weinig vertrouwen in of het wel ging werken maar enige twijfel moet je natuurlijk nooit aan de concurrentie laten  merken 😉.  In de douche begin in mijn uitvinden te installeren. Één bandje om de douchekop en haaks erop eerst twee bandjes. Ik verwacht dat het niet houdt, maar tot mijn verbazing blijft de douchekop ingedrukt. Zou het dan werken? En ja hoor ik kan vervolgens douchen zonder één onderbreking van de waterstraal 🚿. Vol trots kom ik terug bij de vouwwagen: “Mijn uitvinding werkt!”. 

Maar omdat één meting geen meting is test ik een aantal dagen achtereen verschillende douches en het werkt alle dagen. Ik kan zelfs de doucheknop nog verstellen om de temperatuur aan te passen. Vol spanning kijk ik uit naar de beoordelingsronde. We houden eerst allemaal een pitch hoe we tot het ontwerp zijn gekomen, de visie erachter, hoe het werkt etc. Vervolgens tovert mijn dochter als een prachtig speciaal ontwikkeld beoordelingsformulier te voorschijn. Na het delen van de punten is daar de uitslag. Tot mijn grote verbazing heb ik gewonnen 🥇en krijg ik ook nog eens als verrassing een prachtige bokaal. Ik heb er stil van maar bovenal trots op mijn gezin. Als het gaat om de effort, creativiteit en alle moeite die gedaan is dan hebben zij eigenlijk de doucheknop bokaal verdiend. Wat een vindingrijke en creatieve en slimme oplossingen. 👍🏻

Dit is Vakantieblog nr 4.
NB Deze blog is op mijn telefoon getikt. Dus vergeef me evt. type – en andere fouten.