Home

Beste Burgemeester Bakker, 

Met verbazing las ik het bericht over uw uitspraken over een twitter account voor de gemeente Bedum. U bent vast verkeerd geïnformeerd. Ik vertel u graag mijn ervaring en praat u geheel gratis bij over het gebruik van sociale media onder het genot van een kop koffie. Want volgens uw informatie zou ik 150.000 euro per jaar kunnen schrijven voor de 5 accounts die ik beheer en kunnen stoppen er werken :-). Ik besef heel goed dat een goede doelen account wat anders is dan een gemeentelijk account, maar toch. 

Twitter is feitelijk niet anders dan een binnenkomend telefoontje of email. Gewoon een extra communicatiemiddel en geheel gratis aan te maken. Het grote voordeel, bij een crisis situatie bijna altijd inzetbaar, terwijl de kans groot is dat uw gemeentelijke website dan onmiddellijk uit de lucht valt. 

Ik ben geen social media expert, ik heb geen adviesbureau. Maar ik heb zelfs onze Pé en Rinus aan het twitteren gekregen en dan kan Bedum niet achterblijven toch? Maar bovenal social media is veel meer dan alleen twitter. Ik praat u graag een keer bij. 

Ik schreef 2.5 jaar geleden al eens een blog en die is nog steeds actueel merk ik. 
http://www.biancahabing.nl/zorg/wat-bedreigt-ons-het-meest/

Hartelijk Groet’n 

@BiancaHabing 

Aanleiding voor deze open blogbrief: 
http://www.rtvnoord.nl/nieuws/155754/Burgemeester-Bakker-van-Bedum-twittert-niet