Home

Na de vorige blog kan het schrijven over “het bikinibroekje” niet meer uitblijven natuurlijk. Want het lijkt eenvoudig maar dat is het niet. Enig wiskundig inzicht is wat dat betreft een voorwaarde als vrouw. Naast je cupmaat moet je ook je bilomvang op juiste waarde weten in te schatten. Kortom houden die strikjes dat opzij niet? That’s the question.

Ga je voor een hipster, string, heupbroek, rokje of gewoon bikinibroekje. Want tegenwoordig moet je zelf “mixen en matchen”. Zo vermoeiend vind ik dat, die eindeloze keuze mogelijkheden. Meerdere dessins in dezelfde kleuren. Nou daar sta je dan met je goede gedrag in de paskamer je in 40 verschillende broekjes te hijsen. Gedurende het passen krijg je als het meezit ongevraagd advies van de verkoopster die altijd weer onverwachts de gordijnen opentrekt. Chagreiniger kun je mij niet krijgen. En die plastic bescherm “libresses” glijden alle kanten op terwijl je aan het passen bent met altijd een te grote hipster aan die je er dan weer bij in moet proppen.

Maar ik ben in blij dat het niet langer alleen maar een lastige taak voor ons vrouwen is, zwemkleding. De mannen moeten tegenwoordig ook letten op de combinatie van hun short met hun ondergoed. Een witte zeeman slip kan natuurlijk niet onder je kekke bloemen short. Zo’n effen tweka zwembroek is ook not done meer. Kortom ook de mannen hebben er een dagtaak aan. Tip: bij twijfel ga voor safe, mijdt het Dries Roelvink effect.

Tja als vrouw moet je tegenwoordig naast strakke bikini ook hip in de slip. Een bij de BH passende sexy string die altijd vreselijk ongemakkelijk zit, voor de leuk. Een hippe hipster voor onder je spijkerbroek. Een corrigerende onder dat dunne jurkje etc etc. Zoveel soorten heb je nodig tegenwoordig. Daarom zie je iedereen nu ook met al die dakkoffers rijden. Is alleen ondergoed, of lingery zoals dat in de winkels heet. Nou ben ik gelukkig verlost van de libresses enzo, maar geloof me ik heb heel wat kunst en plakwerk vericht om die krengen eerder passend te krijgen in de verschillende ondergoedjes. Pure origami kunst was het. In mijn tijd waren er nog geen speciale maandverbandjed voor strings en hipsters. Laat staan tampons met vleugels. Wij moesten zelf al het kunst en vliegwerk verrichten om enigszins comfortabel de dag door te komen. Maar zoals bekend kan ik tegenwoordig het vrouwengangpad overslaan, scheelt uren tijd en bakken met geld. Dat is in ieder geval één zorg minder.

Maarja eenmaal de juiste bandjes en slip dan ben je er nog niet. Dan moeten de bijpassende pareo en slippers nog. Met mijn maat is dat het volgende probleem, zeker in la France.

Nb en nee ik ben de foto niet vergeten …