Home

Het is zover, geen kerstbal in de boom maar oud en nieuw komt er echt aan. Mijn oud en nieuw, de vakantie. Zoals ieder jaar voor mij het moment om het afgelopen jaar te gaan overzien en mijn voornemens voor het komende jaar te maken.

Door mijn hernia dit jaar niet 1 maar 2 reisdagen. Eem heenknapp’n en in 1 keer noar ’t zuiden broes’n zit er niet in. Dus twee dagen om me weer vol te verbazen en te ergeren aan alles en iedereen om me heen op de Route du Soleil. Want hoezo de reis is vakantie?

De reis zie ik als de ultieme uitdaging om minimaal de reistijd van vorig jaar te verbeteren. Na de stress van alles in de vouwwagen pleuren moet mijn adrenaline natuurlijk wel op peil blijven anders stort ik te vroeg in. Dat kan pas op het strand zodat ik dan kan neervallen in het zachte zand.

Paklijstjes, handdoeken opgerold en mijn onderbroeken als origami gevouwen, het is bijna kunst. Hoe gebruik ik iedere kubieke centimeter en verdeel ik het gewicht dusdanig dat de aanhangwagen wel bestand is tegen de maximale kruissnelheid. Want alles moet mee natuurlijk.

Mijn nieuw gefröbelde strandkar bijpassend bij de gordijntjes, de douchetasjes nu helemaal op maat gemaakt, kunnen onmogelijk niet mee. Wat dat betreft ben geen gewone muts maar een übermuts.
De Libelle,Margriet en de Ariadne bij elkaar. Duidelijk geen Vogue of ander lifestyle magazine waar de vrouwen zich alleen druk maken om zonnebrillen en perfect bij de bikini’s passende omslagdoeken.

Je kent ze vast wel die perfecte vakantieplaatjes. Een jong gezinnetje, een zomersgedekte tafel of beter een picknickkleed met ultiem mooie croissantjes. In niets lijkt het op de bolletjes die ik na tig uur uit de koeltas tevoorschijn tover.
En in maar jarenlang denken dat ik de enige mislukkeling was, die het maar niet lukte, perfecte vakanties te vieren. Het blijken namelijk helemaal geen echte gezinnen te zijn, van die mooie fotogies in die bladen…

En dan al die caravan namen onderweg, erger ik me ook dood aan. Vraag me dan ook af wie heeft al die namen ooit bedacht? Ik ben fan, van een Eriba caravan? Krijg weer fut, in een Hobby sleurhut? Met een caravan van Kip, overwin je iedereen winterdip? Met een Tabbert achter je aan, blijf je nooit meer stil staan. Een Chateau voor een vakantie op niveau? In de LMC met luxe doortrekwc? Een echte vent, rijdt met een Vendt? Tachtig rijden is een feest als je met de Bürnster op vakantie bent geweest? Hiep hiep hoera in de gloria, met een caravan van Adria?

En dan te bedenken dat we de grens bij Maastricht nog over moeten. Dan einde WiFi dus. Maar ik houd mijn ergernissen wel even vast totdat ik ze weer in de ether kan storten. De zwarte zaterdag is tenslotte nog maar net begonnen 😉

Nb Dit een telefoonblog, vergeef me dus de typefouten 😉