Home

Het is eindelijk heerlijk weer, al lijkt er tegenwoordig bij een gewone mooie zonnige dag al je reinste kolder te ontstaan. Hoewel het beter is je niet te druk te maken op een tropische dag en vooral te genieten, lukt het mij met gemak om me toch groen en geel te ergeren. Dat uit zich overigens bij mij in knalrode wangen, boze blik en een hoop verbaal gemopper en dat allemaal veroorzaakt door een paar boodschappen te moeten doen

Het is überhaupt al niet mijn hobby, boodschappen doen. Eerder in de buurtsuper in ons dorp vond ik het nog enigszins dragelijk, maar helaas heeft onze buurtsuper de deuren moeten sluiten, eeuwig zonde!! Dus in de auto naar mijn geboortedorp Borger, want op de fiets naar Borger met dit mooie weer, dat is wel het meest gevaarlijke wat je kunt doen. Want de Drentse fietspaden veranderen in levensgevaarlijke snelwegen die in bezit zijn van de twinnyload-maffia. In plaats van rustig onder een parasolletje te zitten, de voetjes in een teiltje,  meent menig 65-plusser zich in het zweet te moeten fietsen in Drenthe op deze eerste tropische dag. Weet je trouwens wat nog erger is dan één twinnyload-stel op electrieke-fietsen? Twee bevriende stellen op de fiets, de vrouwen druk kletsend naast elkaar en de mannen uitgerust met van die enorme fietskaarten op het stuur.

Maar het is niet alleen de ‘blij recreërende Henk Krol’ generatie waar ik me dood aan ergerde vandaag. Want je verwacht toch ook dat alle ouders met kinderen heerlijk thuis zitten bij een opblaasbadje , emmertje zand erbij of je verwacht in ze het zwembad zijn met hun kroost. Ik verwacht zeker geen gekte in attractiepark Drouwenerzand vandaag toch?  Het tegendeel is waar, het is stampvol! Inwendig hevig mopperend, “ze bint nait wies met dit weer”, rij ik verder.

Als ik denk alles gehad te hebben, rij ik Borger binnen en geloof het of niet, dansgroepen in lokale klederdracht! Het is 30 graden en er is nog publiek ook. Een paar dagen mooi weer, files maar het strand en totale overbevolking van het normaal zo rustige Drenthe. Ik kan er gewoon niet tegen, zo’n supermarkt vol met families die een weekendje “Drenthe doen” en dan in de winkel nog moeten beslissen wat er allemaal op de BBQ moet. Geen gepolder in de supermarkt, gewoon beslissen, in de kar pleuren en opschieten zodat ik zo snel mogelijk weer naar huis kan om dekking te zoeken in de achtertoene.

Totale gekte, ik zeg afschaffen die massale vrije dagen. Stuur er maar een Amber Alert uit!  Mooi weer? Kom niet naar Drenthe!! U loopt het gevaar een chagrijnig Drents blond wicht tegen te komen die een hekel heeft aan boodschappen doen in de drokte!

Laat mij maar gewoon in alle rust een rondje lopen op de Drentse Hei…

img_4876

img_4867