Home

Dwars door de blubber en dikke plassen fietsen maken het kind in me los. Soms moet je gewoon dwars door de blubber, zonder te weten hoe diep de plassen zijn, om aan de andere zijde te komen. Kinderen die niet vies mogen worden, ik heb dat altijd zielig gevonden. Wat is er nu heerlijker dan te stampen in de plassen of te duiken in de berg met bladeren. Maarja dan zijn er altijd wel weer volwassenen die de pret bederven van de kinderen en al het blad snel keurig terug harken op de daarvoor aangewezen plaats. 

Ik heb dat overigens nooit begrepen waarom sommige mensen zo druk met dat blad in de weer zijn. Vrouwen zie je doorgaans driftig in de weer met de hark. Mannen pakken het professioneler aan, zij komen gewapend met bladblazer naar buiten en blazen zo hun testosteron in het rond. Als een soort van Ghostbusters, verslaan ze de denkbeeldige vijand, want wat heeft een blaadje in godsnaam ooit misdaan om zo bruut verwijderd te worden. Als de blaadjes jong en groen waren kregen ze vast en zeker een vriendelijker onthaal. 

Overigens is er een grote hiërarchie onder de bladblazers, de mannen met de elektrisch aangedreven blazers zijn toch een beetje de losers vergeleken met de benzine aangedreven herrieschoppers, die voelen zich de Tarzan’s onder de mannen, maar dit geheel terzijde. 

Terug naar de modder, niets heerlijkers dan met de ATB door het drassige bos te trappen. Normaal gesproken word ik meerdere keren ingehaald door zo’n groepje oermannen. Je kent ze wel, allemaal in gelijke pakjes, gaan ze al schreeuwend en zichzelf op de borst kloppend, door het bos. Soms zelfs uitgerust met drie bidons, zullen ze bang zijn dat ze verdwalen? Maar volgens mij gebruiken ze dat water gewoon om het vlak voor thuiskomst over zich heen te gooien, zodat ze zogenaamd gezweet hebben. Dan valt het bovendien ook niet op ze rustig anderhalf uur koffie hebben zitten drinken met appelgebak. En blijkbaar mogen de glimmende pakjes van de heren ook niet vies worden want afgelopen zondag kwam ik niet één fietsend modepoppetje tegen 😉