Home

Naarmate de zwaartekracht zijn verwoestende werk doet wordt de druk op mijn nek steeds groter. Ik kan natuurlijk overstappen op schouderbandjes, verharde cup of een kruisband. Maar ik heb de corrigerende halterbandjes domweg nodig. Bovendien vind ik ze ook het mooist. Uiteindelijk belanden “ze” in een badpak natuurlijk, maar daar kan en wil ik nog niet aan denken.

Waar gaat dit over hoor ik u denken? Over bikinibandjes. Naarmate de jaren tellen worden ze steeds belangrijker. Ze krijgen eenmaal 40+ een belangrijke liftende functie op het strand. Afhankelijk van de letter van het alfabet die ze moeten dragen, versjouwen ze nogal wat op een dag. Je verwacht tenslotte dankzij die bandjes tennisproof te zijn op het strand. Ook wil je “ze” graag golfvast verpakken. “Mens, wat een gemuts met die bandjes, ga dan topless”, hoor ik u denken. Lang deed ik dat ook, maar is er een tijd van komen en een tijd van gaan zal ik maar zeggen. Zodra ze zittend in de buurt komen van je navel dan ben je te laat, zover moet het niet komen. Als ik om me heen kijk op het strand lijkt het soms wel of ik de enige ben die me me druk maakt. Bovendien om topless te kunnen zonnen is voorbruinen een must voor mijn blonde velletje. En laat ik zeggen dat die gelegenheid zich nog niet echt heeft voorgedaan in ons prachtige warme Hollandse klimaat. Dus dit jaar even niet.

Piercings, tatoeages, te kleine bikini’s, velen maken zich er niet druk over. En terecht, waarom zouden ze ook. Maar als ik dan een moeder zie met een baby in de armen en een navelpiercing door de navel van haar nog niet van de zwangerschap herstelde buik, dan denk ik, voor wie? Maargoed, ieder zijn smaak, ik dwaal af van de bandjes.

Van de bikini over naar de BH bandjes, die mogen tegenwoordig gezien worden. Leuke kleurtjes en dessins, dus weg met die onzichtbare huidskleur dragers van eerder. Dus ik op naar de Livera, blauw met stipjes, blauw geruit, kortom klaar voor mijn favoriete strandkleur blauw. Bij het afrekenen zegt de verkoopster: ” Leuk zijn deze hè en het zijn multibandjes. Je kunt ze als halter, kruis of gewoon op de schouder dragen afhankelijk van je kleding. Dan zie je zo ook niet “. De mond viel me open, “mag je ze nu wel of niet zien”, vroeg ik inmiddels behoorlijk chagreinig. De verkoopster legde uit, dat daarvoor de dubbele bandjes waren, de Marlies Dekkers en copy’s daarvan enzo. “Die mogen subtiel boven de t-shirt lijn uitkomen”, legde ze vrolijk uit. Dus ik de paskamer weer in. Het was een waar gevecht. Ik raakte gewoon verstrikt in die bandjes, ’t leek wel een dwangbuis. Het was mission impossible maar helaas Tom Cruise kwam niet “abseilend” naar beneden om me te redden uit het vangnet. Ik kreeg al die de bandjes domweg niet op de juiste plek. En hoezo subtiel? Man man, mijn rug leek wel op die van spiderwoman met al die touwen kris kras. Dus ik ging gewoon voor de blauw witte stipjes, in of niet.

Ik zie trouwens dat de dubbele bandjestrend ook is doorgedrongen in de bikini’s mode. Leuk al die witte strepen op je lijf, speciaal voor bijziende mannen ofzo? Zodat ze in het donker de landingsbaan beter kunnen zien?
Man man, ik heb al moeite om één bandje dusdanig vaak te verschuiven zodat het niet zichtbaar is. Bovendien eenmaal zittend moet ik mijn nek nu al ontlasten. Die enkele knoop in mijn nek begint een last te worden, dus ik begin niet aan dubbele 😉

Maarja , je moet er wat voor over hebben. Nu wel een mooie getint decolleté en bruine buik, die eenmaal terug niemand meer buitenshuis te zien krijgt overigens. Want onder geen beding ” hotter than my daughter ” taferelen. Die niet meer platte buik is thuis veel beter af onder een mooi stofje. Het missen van elasticiteit onder de navel was de prijs die ik maar wat graag betaalde voor twee prachtige meiden!

Bandjes wel of niet zichtbaar, borsten wel of niet bloot, waar gaat het over. Niets om je druk over te maken denk ik dan. Ook al zijn ze van plek veranderd door de jaren, ik heb “ze ” nog. Helaas vele andere vrouwen om mij heen niet…

20120725-180507.jpg

2 thoughts on “BH bandjes

  1. Joh, gewoon lekker doorzichtige bandjes dragen. Bandjes die op precies dezelfde plek zitten als normaal, maar wel minder opvallend. Ideaal.

Reacties zijn gesloten.